Welkom bij Sportief Almere | AKT

Welkom op de site van Sportief Almere AKT

Sportproject van de gemeente Almere in samenwerking met de Almeerse Scholen Groep (ASG) en Prisma. 
Doe mee met Gym+, Sport+, KidsXtra, SportXtra en de ASM Academie!

 Inschrijven is mogelijk 


Het AKT is de plek waar alle kinderen na schooltijd op hun eigen niveau kunnen bewegen. Het biedt vijf gratis naschoolse lessen verspreid over diverse locaties in Almere:

Vrij toegankelijke lessen
Gym+: De plek voor een extra gymles, de eerste sportclub voor gym.
Sport+: De plek in jouw buurt om verschillende sporten uit te proberen.

Lessen op uitnodiging
KidsXtra: De plek voor extra aandacht met professionals die jou helpen tijdens de les.
SportXtra: De plek voor kinderen uit het SO die extra willen gymmen en verschillende sporten willen uitproberen.
ASM Academie: De plek voor talentvolle bewegers die zich verder willen ontwikkelen.

(Kijk verderop deze pagina voor een uitgebreidere uitleg van de lessen)

Meedoen?
Om deel te kunnen nemen aan de gratis activiteiten dient eerst een account aangemaakt te worden via de button 'Inloggen' (aanmelden als deelnemer) rechtsboven op deze pagina. Wie al eerder heeft meegedaan aan het AKT of activiteiten van Sportief Almere kan inloggen met de oude inloggegevens. Zodra je bent ingelogd klik je in de menubalk op 'Inschrijven op locatie' of 'Inschrijven op les'. Op beide manieren kun je de les vinden waar je aan mee wil doen.  

 

 

  

 

LESSEN

Vrij toegankelijke lessen:

Gym+ (groep 1/2 en groep 3 t/m 5)

Gym+ is voor kinderen uit groep 1/2 en ook voor groepen 3 t/m 5. Deze extra gymles wordt aangeboden door een vakdocent bewegingsonderwijs. Het is een extra beweegmoment in de week voor kinderen die graag meer en beter willen bewegen. Plezier in bewegen staat tijdens deze lessen voorop. Het is een unieke kans voor uw kind om geheel kosteloos zich meer te ontwikkelen in het bewegen. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Sport+ (groep 6 t/m 8)

Sport+ is voor kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Tijdens de lessen van Sport+ worden diverse sporten aangeboden. Elke sport wordt twee keer na elkaar gegeven. De sporten worden verzorgd door combinatiefunctionarissen die gespecialiseerd zijn in een specifieke sport. Bij alle lessen is een vakleerkracht bewegingsonderwijs aanwezig, die tussentijds diverse leuke gymlessen verzorgt. Door deel te nemen aan Sport+ ontstaat een extra beweegmoment per week en kan het kind zich verder ontwikkelen in het bewegen en eventueel een keuze maken om naar een specifieke sportvereniging te gaan. Het is een unieke kans om geheel kosteloos extra te bewegen, ontdekken en ontwikkelen binnen verschillende sporten. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Lessen op uitnodiging:

KidsXtra (groep 3/4 en groep 5 t/m 8)

KidsXtra is een gymles voor kinderen die beter willen leren bewegen, meer zelfvertrouwen willen krijgen en veel plezier in bewegen willen hebben! Verschillende activiteiten komen terug in deze les, zoals balanceren, zwaaien, klimmen, springen, bal- en tikspelletjes, stoeien en meer. Eigenlijk alles wat je in je gymles op school doet. Bij KidsXtra kun je fijn nog een extra keer oefenen en spelen. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen, waardoor er voldoende aandacht is voor elk kind. Kinderen schrijven zich in voor een half jaar of tot wederopzegging.
Kinderen die in aanmerking komen voor KidsXtra krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht, groepsleerkracht of fysiotherapeut.

SportXtra (8 t/m 12 jaar)

SportXtra is voor kinderen van circa 8 t/m 12 jaar uit het speciaal onderwijs (SO). Tijdens de lessen van SportXtra worden diverse activiteiten aangeboden. De lessen worden gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs gespecialiceerd in SO. Door deel te nemen aan SportXtra ontstaat een extra beweegmoment per week en kan het kind zich verder ontwikkelen in het bewegen en eventueel een keuze maken om naar een specifieke sportvereniging te gaan. Het is een unieke kans om geheel kosteloos extra te bewegen, ontdekken en ontwikkelen binnen verschillende sporten. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.
Kinderen die in aanmerking komen voor de SportXtra krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht, groepsleerkracht of fysiotherapeut.

ASM Academie (groep 5/6 en 7/8)

ASM Academie is voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Het is een extra beweegmoment voor talentvolle bewegers met een sportief karakter. Een plek waar het talent optimaal ontwikkelt kan worden! De lessen worden gegeven op basis van het Athletic Skills Model (ASM) en worden gegeven door een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.
Kinderen die in aanmerking komen voor de ASM Academie krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht of groepsleerkracht.

 

SCHRIJF JE HIER IN