Welkom bij Sportief Almere AKT

Welkom op de site van SportiefAlmere AKT

 sportproject van de gemeente Almere in samenwerking met de Almeerse Scholen Groep. We gaan van start met KidsXtra, Gym+, Sport+ en de ASM Academie!

Het AKT, het Almeers Kenniscentrum voor Talent, is een plek waar alle kinderen op hun eigen niveau kunnen bewegen. Het AKT heeft inmiddels 4 gratis naschoolse beweegprojecten verspreid over Almere:

KidsXtra: De plek voor extra aandacht met professionals die jou helpen tijdens de les.

Gym+: De plek voor een extra gymles, de eerste sportclub voor gym.

Sport+: De plek in jouw buurt om verschillende sporten uit te proberen.

ASM Academie: De plek voor talentvolle bewegers die zich verder willen ontwikkelen.

Klik op de button 'inschrijven aanbod' in de menubalk voor alle sportactiviteiten van het AKT in Almere. Om deel te nemen aan de (gratis) activiteiten dient eerst een account aangemaakt te worden via de button 'Inloggen' (aanmelden als deelnemer) rechtsboven op deze pagina. Heb je al een account aangemaakt voor de site voor het basisonderwijs dan kun je met die gegevens inloggen op deze AKT site.

 

SCHRIJF JE HIER IN 

 

 

 


 

 

KidsXtra (groep 3/4 en 5 t/m 8)

KidsXtra is voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8, die door een (kleine) motorische achterstand niet goed mee kunnen komen in de gymlessen op school of op de sportvereniging. Soms zullen kinderen om een andere reden, bijvoorbeeld het vergroten van het zelfvertrouwen, deelnemen aan deze extra lessen bewegingsonderwijs. Bij KidsXtra zullen we op een speelse manier gaan werken aan diverse vaardigheden, zoals balanceren, klimmen, springen, gooien, vangen, samenwerken, enzovoort. In kleine groepjes kan het kind op zijn of haar eigen niveau oefenen. Plezier in bewegen en succeservaringen opdoen spelen daarbij een belangrijke rol. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen, waardoor er voldoende aandacht is voor elk kind. Kinderen schrijven zich in voor een half jaar of tot wederopzegging.

Kinderen die in aanmerking komen voor KidsXtra krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht of groepsleerkracht. 


Gym+ (groep 3 t/m 5)

Gym+ is voor kinderen uit de groepen 3 t/m 5. Deze extra gymles wordt aangeboden door een vakdocent bewegingsonderwijs. Het is een extra beweegmoment in de week voor kinderen die graag meer en beter willen bewegen. Daarbij is het belangrijk dat zij zich zelfverzekerder en meer vertrouwd gaan voelen. Plezier in bewegen staat tijdens deze lessen voorop. Het is een unieke kans voor uw kind om geheel kosteloos zich meer te ontwikkelen in het bewegen. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.


Sport+ (groep 6 t/m 8)

Sport+ is voor kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Tijdens de lessen van Sport+ worden diverse sporten aangeboden. Elke sport wordt twee keer na elkaar gegeven. De sporten zullen willekeurig worden verzorgd door combinatiefunctionarissen die gespecialiseerd zijn in een specifieke sport. Bij alle lessen is een vakleerkracht bewegingsonderwijs aanwezig, die tussentijds diverse leuke gymlessen zal verzorgen. Door deel te nemen aan Sport+ ontstaat een extra beweegmoment per week en kan het kind zich verder ontwikkelen in het bewegen en eventueel een keuze maken om naar een specifieke sportvereniging te gaan. Het is een unieke kans om geheel kosteloos extra te bewegen, ontdekken en ontwikkelen binnen verschillende sporten. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.


ASM Academy (groep 5/6 en 7/8)

Asm Academy is voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Het is een extra beweegmoment voor talentvolle bewegers met een sportief karakter. Een plek waar het talent optimaal ontwikkelt kan worden! De lessen worden gegeven op basis van het Athletic Skills Model (ASM) en worden gegeven door 1 of meerdere vakleerkrachten bewegingsonderwijs. Kinderen schrijven zich in voor een heel schooljaar of tot wederopzegging.

Kinderen die in aanmerking komen voor de ASM Academy krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging van de gymleerkracht of groepsleerkracht.